Design & användarupplevelse

Aldrig har kundernas förväntningar på god användarupplevelse varit högre och aldrig har de mött dig i så många olika kanaler. Deras upplevelse = ditt varumärke. Saknar du den insikten så märks det direkt.

Det är där vi kommer in
Söderhavet är en strategisk designpartner som tar ett användarperspektiv på varumärket och gör dig attraktivare, flexiblare, unikare och tydligare än du nånsin varit. Kanaloberoende men ”digital first” gör vi med agil design thinking användarupplevelse till ett strategiskt konkurrensmedel för dig. I varumärket och genom dina touchpoints.

Våra tjänster

Insikt & analys
Det vi är unikast på är vår insikts- och analysfas, som dels har ett mer renodlat användarperspektiv, dels utgår mer från de emotionella värdena i kundresan och dels lutar sig mer mot framtiden än historian som kunskapskälla.

Identitet & strategi
Det vi är bäst på är kanaloberoende varumärkesidentiteter, varumärkesstrategier och designstrategier. Vår underliggande ambition är att alltid beröra och förenkla för människor med vår design.

Integrerade kundupplevelser
Det vi är kändast för är koncept och design av globala varumärkes- och kommunikationsintensiva webbplatser med stora användarkrav, digitala tjänster samt trycksaker med en tydligt integrerad prägel.

Kortfakta

Söderhavet grundades 2004 och är idag 17 experter och kreatörer med fokus på strategisk design med människan i centrum.

Vi har kollektivavtal och strävar efter att vara en arbetsplats med schyssta villkor, jämställdhet, etik och hållbarhet. Vi tackar nej till uppdrag vi finner etiskt oförsvarbara.

Vi lånar regelbundet ut pengar till Kiva, är aktiva medlemmar i Komm och Design Sweden.

Vi är utsedda till Sveriges Bästa Varumärkes- och designbyrå 2015 i Regis och Dagens Industris tävling Årets Byrå. Varje har tidigare alltid blivit topp 3 och vunnit 2 gånger som Sveriges Bästa Digitala Byrå. Vi har vunnit och nominerats i internationella och svenska tävlingar som Webby Awards, Communicator Awards, Creativity Awards, Svenska Designpriset, Web service Awards, Epi Awards m.fl.

Vi är bra, men inte bäst på allt. Därför har vi etablerade samarbeten med några av världens främsta byråer, t ex systerbyrån Äventyret.

Kunder i urval:
B2B: Skanska, Acando, Holmen, Iggesund, Getinge, Roxtec, Bisnode, Nepa.

B2C: Absolut, Bonnier, Sveriges Radio, Daniel Wellington, Footway, Dina Försäkringar, LRF Media, Hemfrid, Norrenergi, ICA, Fjällräven.

Organisation/myndighet: Svenskt Näringsliv, Saco, Svenska Institutet, Visit Sweden, Friluftsfrämjandet, Pacta, Naturvetarna, Min Stora Dag, Regeringskansliet, UD.