Nicole Vienna

Söderhavet är strategisk designpartner för klockvarumärket Nicole Vienna. På 6 månader gick vi från idé till lanserat varumärke, en första produktlinje, förpackningslösning, ny organisation och lanserad e-handelslösning.

Varumärket Nicole Vienna togs fram ur två grundhypoteser:
1. Det går att använda enbart sociala medier för att bygga ett helt nytt varumärke.
2. Det  går att kombinera målgruppens intresse för accessoarer med deras intresse för inredningsdesign.

Resultatet är ett klockvarumärke som i sin design låter sig inspireras av allt det vackra som finns omkring oss – material som marmor, guld, silver, med smarta utbytbara armband och hög finish.

Söderhavets roll har varit att i helt parallella processer och i tätt samarbete med beställaren ta fram strategier, koncept, produktdesign, varumärkesidentitet, kommunikativt koncept, förpackningsdesign samt koncept och design av e-handelslösning.

Det visuella konceptet gestaltar storyn kring varumärket och ger en brygga mellan mode och inredning.

Det typografiska konceptet har influenser från modevärlden, där typsnittet Brown på kommunikativ nivå används i en omvänt kursiv stil (s.k. recline).

Mönsterkonceptet, som går att variera oändligt, baseras på den israeliska konstnären J.D Dorias verk, som kombinerar en levande känsla som ändå associerar till fysiska material.

Webbplats och e-handel har lanserats på 17 olika marknader (olika språk, valutor, fraktregler etc).

Det kommunikativa konceptet bygger på att göra kunderna och användarna till stjärnor, där Nicole Viennas stora sociala plattform erbjuder platser för spridning av användargenererat innehåll.

Med jämna mellanrum väljs en kund (=potentiell influencer) ut för ett personporträtt för publicering på webbplats och sociala medier.

Användarnas instagrambilder som automatiskt länkar till rätt produktsida används genomgående genom hela webbplatsen.

På det sättet kan användarnas egna bilder direkt kopplas till konvertering och försäljning.

Credits Top film by: instagram.com/janneltherese and instagram.com/LucySiyu

NV website tech agency: Oddny