Type & Tell

Beställare

Bonnier

Bonnier har tillsammans med digitalbyrån Nansen tagit fram självpubliceringstjänsten Type & Tell. Verktyget låter alla med författarambitioner själva skriva, publicera och marknadsföra sina böcker. Type & Tell behövde en visuell identitet och vi blev därför tillfrågade att ta fram koncept och design för den.

Identiteten består av logotyp, färgschema och guidelines. konceptet bygger på kontrasten mellan de två världarna författaren lever och verkar i. Den solitära och den kommersiella, samtidigt som den kommunicerar Type & Tells erbjudande: Tell your story. Type your story.

Den lekfulla logotypen tillsammans med de kontrasterande färgerna symboliserar den inre och den yttre världen och visar visuellt hur de två samexisterar, sida vid sida. 

Konceptuellt är platsen där berättelsen föds och utvecklas, det inre rummet. I praktiken innebär detta att själva skrivverktyget är avskalat och intuitivt för att minimera yttre distraktioner.

Förhållandet mellan det yttre rummet och Type & Tells tjänster för design, marknadsföring och distribution blir då detsamma, rent symboliskt och konceptuellt.